De Ziua Rezervatiei Marine Vama Veche – 2 Mai, Mare Nostrum organizeaza o campanie de curatare a zonei

ONG Mare Nostrum, alaturi de Institutul National de Cercetare Dezvoltare Marina Grigore Antipa si membrii clubului Junior Rangers ii invita pe cei interesati, sambata, 4 iunie 2016, cu ocazia Zilei Rezervatiei Marine Vama Veche – 2 Mai, sa participe la o campanie de curatare a deseurilor ce au invadat Rezervatia Marina Vama Veche – 2 Mai. Activitatea de igienizare va fi formata dintr-o igienizare terestra si una subacvatica.

Pe 4 Iunie 2016, ora 10:00, membrii Junior Ranger si voluntarii Mare Nostrum vor desfasura activitatea de igienizare a sectorului de plaja 2 Mai –Vama Veche, prin colectarea si inventarierea deseurilor de pe acest sector.

Tot pe 4 Iunie 2016, ora 10:00, la Vama Veche (Corsarul), scafandrii, impreuna cu echipa Mare Nostrum si INCDM „Grigore Antipa”, se vor scufunda pentru a realiza o igienizare subacvatica.

Cei interesati de a se alatura acestui demers se pot inscrie contactand ONG Mare Nostrum, pe email event @ marenostrum.ro sau telefonic 0241-612422.

Activitatea face parte din cadul proiectului „Poteca spre conservarea Rezervatiei marine Vama Veche – 2 Mai” implementat de ONG Mare Nostrum in parteneriat cu INCDM „Grigore Antipa”, custode al rezervatiei. Proiectul este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania. Activitatea este sustinuta de Marine Explorers Dive Center.

Incepand cu 11 iunie 2004, Institutului National de Cercetare Dezvoltare Marina “Grigore Antipa” Constanta (INCDM) i-a fost incredinata custodia ariei protejate “Acvatoriul litoral marin 2 Mai – Vama Veche” de catre Agentia de Protectie a Mediului Constanta. Incepand cu decembrie 2011, Institutul a preluat din nou in custodie rezervatia de la Vama Veche, pentru o perioada de cinci ani.

ziua rezervatiei