Promovare online pentru afacerile sezoniere de pe litoral

In Constanta si in imprejurimi exista o multime de afaceri cu caracter sezonier, care functioneaza cel mult din mai pana in septembrie (in cele mai multe cazuri chiar mai putin, in iunie, iulie si august). Cu cat perioada de functionare este mai redusa, cu atat randamentul asteptat trebuie sa fie mai mare pentru fiecare zi de functionare, pentru ca business-ul in sine sa aiba sens.

Altfel spus, nu trebuie sa existe „zile rele” si nici macar „zile nu prea bune”. Totul trebuie sa mearga foarte bine, indiferent ca vorbim despre pensiuni, hoteluri, restaurante sau cluburi. Desi afacerile sezoniere de pe litoral au evident caracter offline, mediul online poate sa fie de mare ajutor. Este mult mai simplu si eficient pentru o unitate de cazare sa isi rezolve online mare parte din „problema” rezervarilor, decat sa astepte solicitari la receptie si din partea agentiilor de turism.

Cum se poate realiza o promovare online sustinuta? In primul rand prin SEO, alaturi de promovare pe retelele sociale si in alte surse online cu o larga audienta pe targetul dorit. Pentru seo, merita studiata oferta seocom.ro, una dintre firmele de profil cu activitate intensa pentru diversi parteneri ce isi doresc optimizarea rezultatelor din motoarele de cautare pe internet.

Ca antreprenor, este indicat sa colaborezi cu specialisti precum cei de la seocom.ro, in loc sa experimentezi pe cont propriu (o varianta riscanta pentru… buget si pentru eficienta in sine a business-ului).

In mediul online actual, exista multe resurse de care se poate profita chiar gratuit sau la costuri rezonabile, spre deosebire de clasica publicitate platita – scumpa si destul de des respinsa de catre public. Pensiuni, vile turistice, hoteluri, moteluri, apartamente in regim hotelier, restaurante si orice alte unitati HoReCa – toate pot beneficia de avantajele online-ului. Antreprenorii se pot informa online despre cele mai eficiente metode si le pot aplica si in extra-sezon, pentru a pregati din timp „terenul” pentru lunile de vara.