Spitalele din strainatate – varianta luata in calcul si de constanteni

Poate tocmai pentru ca este aproape de Bucuresti, in orasul Constanta mari clinici si spitale private au aparut destul de tarziu si nici in prezent nu se poate spune ca exista unitati de top. Cu doua maternitati private si un spital privat aproape de oras, Constanta a aparut tarziu chiar si pe harta marilor retele private de sanatate din tara noastra.

In afara de drumul spre Bucuresti, constantenii mai au o varianta mai costisitoare, dar cu avantaje consistente: calatoria la o clinica / spital din strainatate. Pe langa Turcia (destinatie foarte populara), tari europene precum Austria, Germania, Elvetia sunt variante la indemana, tinand cont de distantele relativ accesibile. Astfel, tot mai multe persoane care se confrunta cu probleme mari de sanatate cauta informatii despre spitale precum AKH Viena, mai ales cand este vorba despre oncologie (chirurgie, chimioterapie, radiochirurgie si radioterapie), dar si multe alte afectiuni, de exemplu cardiologie, medicina interna, hemato-oncologie, endocrinologie.

„Partenerii nostrii din Austria pun accentul pe o calitate inalta a serviciilor medicale, precum si pe confortul pacientilor. Tratamentul individual, aplicat fiecarui pacient, este la fel de important ca si asistenta medicala profesionista. Pentru tratamentul medical, spitalele se bazeaza pe colaborarea cu specialisti din toate domeniile medicale (medici primari si profesori universitari), precum si pe tehnologii de ultima generatie”, se precizeaza pe spitalestrainatate.ro, website ce ofera suport pentru romanii care doresc sa mearga la spitale din alte tari europene si nu numai.

Un alt domeniu de interes este legat de fertilizare, astfel incat se cauta clinici fertilizare Elvetia, Austria etc. Indiferent de probleme, cu siguranta ca in sistemul medical din strainatate se pot gasi solutii mai bune decat in tara. Foarte popular este conceptul de second opinion (a doua opinie medicala, ce poate fi chiar gratuita). Prin completarea unui formular, dosarul medical ajunge la specialistii internationali care evalueaza cazul si transmit foarte rapid o opinie avizata.

Distantele si barierele de comunicare nu mai sunt valide atunci cand exista probleme medicale. Tehnologia si stiinta au evoluat puternic in ultimii zeci de ani, iar in spitale si clinici din tari dezvoltate totul este pus in beneficiul pacientului. Uneori, astfel de detalii fac diferenta dintre viata si moarte…