Afacerile horeca, mereu in prim-plan in Constanta si pe intreg litoralul romanesc

In mod „traditional” si firesc pana la urma, afacerile din domeniul horeca sunt printre cele mai populare idei de business in randul investitorilor si antreprenorilor din Constanta si de pe intreg litoralul romanesc, de la Navodari si pana la Vama Veche. Includem asadar Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, 23 August, Neptun, Olimp, Saturn, Venus, Cap Aurora, Mangalia si 2 Mai.

Afacerile horeca sunt alimentate evident de turisti, in timpul sezonului estival in special. Totusi, in Constanta (si chiar Mamaia), zona horeca este bine dezvoltata si in afara sezonului, caci vorbim despre unul dintre cele mai mari si mai importante orase din Romania. Constanta este port maritim si in acelasi timp un centru de business major in tara, desi mai slab conturat decat Cluj-Napoca spre exemplu.

Afacerile din horeca prospera in Constanta, dar concurenta foarte acerba creste mereu standardele in domeniu. Cei care nu au planuri de afaceri destul de bine realizate si care nu actioneaza corect pentru a creste pe aceasta piata ajung in cele din urma sa inchida business-ul, iar exemplele sunt numeroase in Constanta si pe litoral… Dinamica deschiderii si inchiderii de unitati este foarte mare, insa mereu apar noi „curajosi” pe acest segment.

Unul dintre elementele importante pentru un business de succes in turism si alimentatie publica este alegerea de produse horeca profesionale, de inalta clasa, de la furnizori de specialitate. Astfel, ai nevoie de echipamente care sa garanteze precizie, siguranta, usurinta in utilizare. Eficienta necesita investitii mari, insa ele se pot realiza si in leasing / rate prin diverse metode de creditare.

Daca ai un restaurant, o autoservice, un fast food sau chiar si o patiserie, cu siguranta ai nevoie de aparatura moderna. Mai ales in bucatariile unitatilor, totul trebuie sa fie de foarte buna calitate si bine ales in functie de specificul unitatii – de la masini de gatit profesionale la frigidere si vitrine calde pentru autoserviri etc.

In prezent, orice antreprenor dornic de a actiona pe aceasta nisa cu atat de mare potential in judetul Constanta poate gasi numeroase resurse utile si pe internet. Mai departe, tot mediul online va fi utilizat pentru promovare si rezervari, adica pentru realizarea de vanzari, vitale pentru orice business.