Fitness in Constanta – variante pentru o viata mai sanatoasa

A locui intr-un oras mare precum Constanta aduce multe avantaje, caci se poate spune ca ai totul la dispozitie – de la shopping la divertisment si pana la alternative legate de sport, miscare, sanatate. Referindu-ne la aceasta ultima parte, in Constanta exista totusi destul de putine parcuri. Daca vrei sa alergi (jogging), o poti face in Parcul Tabacarie in principal, dar si in micile parcuri din zona Gara, Tomis II, Far sau centru (zona Opera – Liceul Mircea).

Este aproape gata si Parcul Arheologic, supus unor lucrari de reamenajare. Dincolo de miscare simpla, aici exista o zona speciala cu aparate de fitness – biciclete si alte aparate special realizate pentru utilizare outdoor intr-un spatiu public. Constanta intra astfel in randul altor localitati din tara unde astfel de facilitati exista in parcuri publice, in zone usor accesibile.

Constantenii pot sa se plimbe si cu bicicleta, nu doar in parc, ci si pe strazi / trotuare prin oras. Exista piste pentru biciclete momentan doar pe Bd. Tomis, in zona centrala a orasului. In rest, biciclistii impart spatiul cu masinile sau cu pietonii, dupa caz.

Cei interesati de fitness pot merge la salile special dotate, existand in aproape orice cartier cel putin un astfel de spatiu. Mai mult decat atat, exista sali de fitness moderne in Tomis Mall, Vivo! Constanta si City Park Mall.

Pentru cei care vor sa faca fitness in intimitate, in mod regulat, exista varianta si mai comoda: echipamente cumparate pentru acasa. Se pot gasi biciclete fitness chiar si pliabile, la preturi foarte bune, in magazinele online. Tot pe internet gasiti si pareri biciclete fitness ieftine. Care este cea mai buna astfel de bicicleta? Parerile sunt impartite, insa clar exista unele favorite.

Atentie la toate detaliile – trepte de viteza, functii, afisaj, limita de greutate acceptata pentru utilizator etc. Bicicletele fitness sunt printre cele mai populare achizitii in categoria lor, fiind considerate investitii foarte bune in sanatate! Preturile acestor echipamente variaza in functie de multe criterii, dar cu siguranta exista modele extrem de accesibile.

Daca locuiesti in Constanta, ai multe variante pentru o viata cat mai sanatoasa – si aici putem sa ne gandim si la alegeri legate de mancare. Desigur, chiar si daca locuiesti intr-o localitate mai mica, ai suficiente variante pentru sanatate, mai ales acum, cand exista comertul electronic si totul poate ajunge la tine prin curier…