Masinile de ocazie – varianta mai ieftina, insa… atentie la detalii

Fiecare dintre noi stie ca, atunci cand doreste sa cumpere o masina, are in prim-plan doua variante: noua sau second hand. Prima varianta pare cea ideala din punct de vedere al calitatii garantate si este promovata puternic in campaniile publicitare ale producatorilor / distribuitorilor. Insa, la capitolul financiar, lucrurile nu mai sunt deloc atat de placute… Masinile contin, dincolo de costul rational, un cost de marketing destul de insemnat. Depinde de fiecare daca doreste sau nu sa suporte acel cost.

In varianta second hand, partea buna este ca masina poate fi putin mai ieftina, mult mai ieftina sau chiar foarte, foarte ieftina. Diferenta de pret este data de… detalii. An fabricatie, km parcursi si multe alte informatii relevante, dincolo de brand si model, fac diferenta intre preturi. Este importanta maxima atentie la micile detalii, pentru ca totul poate sa conteze. Pe piata second hand, pot exista ocazii foarte bune, dar si capcane ce trebuie evitate. Un pret mare nu este o garantie, la fel cum un pret ceva mai mic decat standardul nu inseamna neaparat ca este ceva ce trebuie evitat.

Mediul online faciliteaza mult tranzactiile pe piata second hand, caci practic te poti informa despre ofertele de la nivel national si chiar international. Website-uri precum CarsOnTheWeb reprezinta spre exemplu o sursa buna mai ales pentru cei ce activeaza in acest domeniu auto cu un business si isi doresc sa cumpere masini in licitatii web, pentru a obtine cat mai mult profit. Oferind clientilor un raport bun calitate / pret, evident ca se pot evidentia pe piata locala.

In Constanta exista dealeri auto ce vand masini second hand – atat companii specializate exclusiv pe aceasta nisa, cat si reprezentante auto ale unor branduri, ce au adus, la cererea clientilor, si astfel de masini rulate. De altfel, indiferent daca vrei un Volvo, un Ford sau un Fiat, important este sa cauti o companie de incredere care vinde masina sau / si o ocazie legata de masini destul de noi, aduse special din tari precum Germania, Franta, Olanda, Belgia sau chiar Italia.

Cel mai probabil, nu va mai trece mult timp pana cand pe piata auto second hand se va evidentia un nou segment: cel al masinilor hibrid si mai ales electice. Momentan, aici vorbim de o nisa extrem de restransa chiar si pe zona de masini noi…