Caracteristici ale unui aparat de aer conditionat de tip inverter

Ce este o pompă de căldură? O pompă de căldură utilizeaza o tehnologie de economisire a energiei care transmite căldura fără a necesita generarea de căldură. Există căldură în aer chiar și în locuri care sunt în general considerate reci: de exemplu, Polul Nord si Poul Sud. Cu toate acestea, deoarece cantitatea de căldură este mică, aceste locuri se simt reci.

Atunci când cantitatea de căldură este mare, temperatura este ridicată. Atunci când cantitatea de căldură este mică, temperatura este scăzută.

O pompă de căldură este o tehnologie care controlează temperatura prin transferul de căldură.

De exemplu, deoarece încălzirea este efectuată prin transferul căldurii din exterior în interiorul camerei, este necesară doar o cantitate mică de electricitate. Acest lucru oferă economii de energie.

R-32 este un agent de răcire de nouă generație care transportă eficient căldura și are un impact redus asupra mediului.

Agentul de răcire este un mijloc pentru transportul căldurii. Aparatele de climatizare transferă căldura în timp ce agentul frigorific circulă între unitățile interioare și cele exterioare.

Deși există diferite tipuri de agenți frigorifici, R-32 este un agent frigorific nou care primește în prezent cel mai mult interes.

Deoarece R-32 transmite în mod eficient căldură, poate reduce consumul de energie electrică până la aproximativ 10% în comparație cu cea a aparatelor de climatizare care utilizează agentul frigorific R-22. Primul aparat de aer condiționat de tip inverter Daikin de uz casnic din lume care a folosit agentul R-32.

Diferite tipuri de agenți frigorifici au fost folosite până acum în aparatele de climatizare. Reglementările devin din ce în ce mai stricte din considerente mai ambițioase pentru mediul global din cauza Protocolului de la Montreal din 1987 și a Protocolului de la Kyoto din 1997, ceea ce a dus la trecerea la agenți frigorifici cu impact chiar mai redus asupra mediului.

Cu toate acestea, deoarece R-32 a fost un agent frigorific extrem de dificil de manevrat, utilizarea lui nu a fost practică până acum. Daikin a devenit prima companie din lume care a reușit să aplice R-32 pentru aparatele de climatizare, valorificând expertiza sa ca singur producător care dezvoltă și produce ambele aparate de aer condiționat și agenți frigorifici.

În scopul utilizării pe scară largă în întreaga lume, Daikin nu numai că fabrică și vinde R-32, dar oferă și asistență tehnică în țările emergente în cooperare cu guvernele și organizațiile internaționale.

În India, s-au efectuat teste de verificare pentru aparatele de aer condiționat de tip invertor R-32. În realizarea formării pentru o manevrare adecvată a R-32, nivelul tehnic s-a îmbunătățit și el. În consecință, Daikin a primit solicitări din partea diferitelor guverne, inclusiv guvernele din Thailanda și Malaezia, iar compania va începe să vizeze producătorii locali pentru asistență tehnică pentru conversia la R-32.