Depozitarea corectă a anvelopelor

Depozitarea corectă poate încetini îmbătrânirea anvelopelor.

1. Temperatura

Temperatura depozitului trebuie să fie sub +25 ° C, de preferință incaperea să fie întunecată. Proprietățile cauciucului se pot schimba, afectând durata de viață finală a anvelopei, dacă temperatura este mai mare de 25 ° C sau mai mică de 0 ° C. Depozitarea intr-un spatiu mai racoros nu are nici un efect advers asupra produselor din cauciuc.

2. Umiditate

Conditiile extrem de umede trebuie evitate. Umiditatea în aerul depozitului nu trebuie să fie atât de mare încât să se producă condens pe anvelope. Anvelopele de calitate Sava Eskimo nu trebuie depozitate în condiții de expunere la ploaie, stropi etc.

3. Lumină

Anvelopele trebuie protejate de lumină, în special de lumina directă a soarelui și de o lumină artificială intensă, cu un conținut ridicat de ultraviolete.

4. Oxigen și ozon

Ozonul are un efect puternic de deteriorare a anvelopei. Depozitul nu trebuie să conțină niciun echipament producătoare de ozon, cum ar fi lămpi fluorescente sau lămpi cu vapori de mercur, echipamente electrice de înaltă tensiune, motoare electrice sau orice alt echipament electric care poate genera scântei sau descărcări electrice silențioase.

5. Deformarea

Dacă este posibil, anvelopele trebuie să fie depozitate liber în forma lor naturală, astfel încât acestea să nu fie supuse presiunii sau torsiunii. Deformările puternice ale pneurilor dezvoltate în timpul depozitării îndelungate pot duce la rupturi atunci când sunt presurizate.

6. Solvenți, uleiuri, unsori, căldură

Anvelopele trebuie protejate în special de orice contact cu solvenți, uleiuri sau unsori, cu toate acestea pe termen scurt. Anvelopele trebuie, de asemenea, protejate de emițătoare puternice de lumină și pulverizare de la sudarea electrică.

 

7. Manipularea anvelopelor

Când manevrați anvelopele din depozit, niciodată nu scăpați de la o distanta mare, cum ar fi un etajsuperior, anvelopele mai mari de 1,5 m. Anvelopele ar putea fi deteriorate la cădere din zona de profil. Consecința tipică ar putea fi profilele îndoite. Dacă găsiți o anvelopă cu profilurile mărunțite, nu recomandăm montarea unei astfel de anvelope la o jantă.