Informatii si curiozitati despre reciclarea anvelopelor

Există peste 160 de producători de anvelope auto din întreaga lume!

Peste 1 miliard de euro sunt cheltuiti anual pentru cercetarea și dezvoltarea pneurilor.

În Irlanda, se gasesc peste 250 de firme de anvelope din peste 40 de țări din întreaga lume!

Incepand cu anul 1960 in compozitia asfaltului soselelelor a fost introdus ca si materie prima, cauciucuri reciclate. Anvelopele reciclate sunt sortate și amestecate cu asfalt pentru a produce drumuri reciclate mai ecologice și mai sigure.

Reconditionarea cauciucurilor este un proces ecologic care oferă o a doua viață unor pneuri adecvate, oferind clienților mai multă calitate.

În SUA, aproximativ 50 de milioane de kilograme de cauciucuri uzate sunt reutilizate in alte domenii în fiecare săptămână. Aceasta reprezinta o cantitate enorma de cauciuc.

Primele anvelope nu au fost fabricate din cauciuc. Erau de fapt făcute cu benzi de fier și mai târziu oțel.

În Formula 1, echipajele de pe margine care ofera asistenta pot schimba o anvelopă în doar 3 secunde. Acest lucru necesita mult exercitiu si multa experienta pentru o asemenea realizare!

Prin montarea anvelopelor premium allseason economice, puteți îmbunătăți consumul de combustibil. Dacă cumpărați o anvelopă de calitate economica, puteti economisi prețul a două rezervoare de combustibil pe an.

Începând cu anul 2006, UE considera ilegala abandonarea anvelopelor uzate pe marginea drumurilor. În ciuda acestei legi, 3 milioane de tone de pneuri ajung în fiecare an in gropile de gunoi ale Europei.

Anvelopele dvs. reprezinta cel mai important element din siguranța și controlul vehiculului dvs.

Când sunt umflate la presiunea recomandată, anvelopele pot îmbunătăți economia de combustibil de 10%.

Aproape 70% dintre toți șoferi nu sunt în măsură să isi dea seama dacă anvelopele lor sunt uzate si e momentul sa fie schimbate.

Cel puțin 10% din vehiculele aflate în prezent in circulatie au cel putin o anvelopa uzata.

Anvelopele care au o adâncime a benzii de rulare de 1,6 mm au o eficiență de doar 55% în comparație cu anvelopele noi.