Sisteme de pompare submersibile

Apa se găsește aproape peste tot în această parte a lumii. Cea mai mare preocupare o reprezinta distanțele de localizare de la sistemele septice; un puț trebuie amplasat la minimum 50 de metri de sistemul septic. Fiecare jurisdicție de mediu are criterii diferite pentru plasarea unui puț în canalizare. De asemenea, puțurile nu trebuie să fie amplasate în fluxurile de scurgere și nici în alte zone de curgere a apei, cum ar fi iazurile și șanțurile.

Condițiile solului.

O problemă-cheie cu care se confruntă dirijarea sondei este condiția solului.

Nisipurile și gropile de pietriș necesită acoperirea întregii adâncimi a puțului și a unui ecran la baza puțului pentru a permite apariția apei în conducta sondei. Carcasa și ecranul împiedică umplerea cu nisip și pietriș.

Există mai multe metode de rupere a fundului unui puț, adica de a ajunge la apa, dacă este necesar. Două dintre cele mai frecvente sunt:

Hidrofracția – Utilizarea apei sub presiune extremă pentru a împărți roca până la acvifer. Aceasta este cea mai fiabilă și nu dăunează deloc.

Explozia – Folosind dinamita pentru a împărți și a rupe piatra. Această metodă provoacă distrugerea extensivă a puțului.

Pompele submersibile sunt scufundate în apa din puț care urmează să fie pompată. Ele efectueaza o acțiune de împingere pentru a duce suprafața lichidului (apei) la înălțimi mai mari. Sistemele mai vechi au folosit pompe cu jet sau cu piston, dar pompele submersibile sunt mai eficiente, iar clienții sunt mai fericiți cu presiunea din aceste echipamente. Pompele submersibile nu sunt cunoscute numai pentru eficiența lor, ci și pentru rolul lor de încredere în obținerea apei în casele noastre de mulți ani! Aceste pompe de obicei durează 20-25 de ani, fără întreținere.

Sunt anumite cazuri cand proprietarii aleg o firma pentru a executa forarea unui put, insa achizitioneaza doar inchirierea de echipament pentru forare  si anume buldoexcavatorul sau macaraua.

În instalațiile moderne, pompa submersibilă este conectată la un adaptor fără șanț, care permite conectarea țevii orizontale care se află în jos pe fântână la țevile care urmează să fie instalate sub suprafața solului deasupra casei. Pentru a evita înghețarea, se incearca așezarea aceste țevi la 4,5 la 5 metri sub nivelul solului. Dacă există rocă de bază sau alte obstacole, poate fi necesară o linie termică.

Aceste pompe nu funcționează în mod consecvent, ci se execută mai degrabă intermitent când este necesar. Apa curge prin conducte în casă într-un rezervor de apă rece sau rezervor de stocare. Presiunea din rezervor, care este reglată cu aer, este ceea ce mișcă apa din rezervor în gospodărie. Acest rezervor este controlat de un comutator de presiune care va opri și porni pompa la o presiune scăzută și o va întrerupe la o presiune ridicată. Când apa este folosită în casă și presiunea scade în rezervor, aceasta atinge presiunea scăzută și pompa se va aprinde. Când rezervorul este plin și la presiune înaltă, pompa se va opri.