Verighetele cu motive florale – un trend nemuritor

Chiar daca in unii ani, benzile de nunta continand detalii ornamentale inspirate din natura si din lumea florilor au intrat intr-un con de penumbra, acum ele sunt din nou in tendinte! Daca e sa aruncam o privire introspectiva legat de bijuteriile faurite de om de-a lungul istoriei, putem vedea cu usurinta cum inca din cele mai vechi timpuri, una dintre principalele surse de inspiratie a fost reprezentata de natura. Printre cele mai primitive podoabe, le putem enumera pe cele create din dinti de crocodil, din oase si gheare de feline sau din pene prinse pe sfori in chip de pandantive sau coliere, dar si din alte materiale la indemana, precum scoici ori pietricele cu forme interesante. Insa, odata ce au fost descoperite tehnicile de prelucrare a metalului, obiectele de podoaba s-au diversificat foarte mult. Avansurile tehnologice in domeniu din prezent devin tot mai performante, ca de pilda gravura cu laser. Unele verighete si inele de logodna fabricate in atelierul Atcom sunt lucrate manual, iar altele cu laser de ultima generatie.

Producator de bijuterii si inele din aur, Atcom se poate lauda cu un bogat portofoliu de modele de verighete de inspiratie florala. De exemplu, perechea de verighete de lux aur alb Dreams. O particularitate aparte a acestui model o constituie gravarea florilor in relief pe exteriorul benzii damei, in timp ce inelul domnului contine florile gravate la interior. Este un design original, care denota multa expresivitate si pare perfect pentru un cuplu romantic, iubitor al naturii. In plus, aceasta verigheta prin aspectul sau poate da o nota de feminitate oricarei femei.

Una dintre perioadele istorice in care domeniul bijuteriilor si al verighetelor de pret a cunoscut o ampla dezvoltare sau, daca vreti, inflorire, o reprezinta epoca victoriana, divizata in perioadele romantica (1837-1860), mareata (1860-1880) si estetica (1880-1901). Prima parte a domniei Reginei Victoria coincide cu crearea multor modele de verighete care aveau motive precum flori, frunze, aripi de inger, fructe etc., dar si modele care aveau gravate data nuntii si initialele cuplului. Inainte de moartea printului Albert, astfel de accesorii romantice prin expresie erau printre preferatele reginei care detinea o colectie proprie de inele foarte valoroase, printre care si unele cu detalii florale. Tot in aceasta perioada erau la moda inelele de casatorie cu detalii repousse si frunze.