Un cadou pentru nepotel – guest post

Am un nepotel si incerc o emotie noua. Ma bucur enorm ca sora mea a dat viata unui baietel dragut, cu ochi negri, par destul de mare si des pentru un nou-nascut, pleoape delicate-roz si gurita ca o cireasa coapta, dar simt ca imbatranesc. Am incercat sa intarzii cat am putut momentul: facultatea terminata mai tarziu (dupa vreo 8 ani de la inscriere, taxele bata-le vina!) sa fiu ca studentii intarziati din trecut, am tinut timpul pe loc, cat am putut, dar vine o vreme cand iti dai seama ca lucrurile care nu-ti plac se intampla independent de vointa ta!
Sunt matusa. Am colege de aceasi varsta cu mine care sunt bunici. Va schimba acest lucru ceva in viata mea? Voi avea o persoana in plus de iubit, asta incearca sa-mi spuna si sora mea la telefon:
-Iti multumesc pentru modul delicat in care ma iubesti si m-ai iubit si vreau sa-l iubesti la fel si pe el!
Intalnirea cu el va fi plina de emotie. Ne vom privi atent si vom intelege cine pe cine domina. Cel mare trebuie sa cedeze mereu in fata celui mic.
-Cumpara-i niste finet la metru, spune bunica, sa aiba scutece pentru copil!
Imi vine sa rad. Vremea scutecelor si a picioarelor legate a trecut demult, de aceea caut set cadou bebelusi.
Alerg prin magazine, pipai lucrusoarele desfacute, compar preturile si tesaturile si revad cu ochii mintii pe sora mea, bebelusul cu ochi albastri si bucle blonde care se ascundea in cojocul meu,imaginandu-si ca nu o vad si o iau cu mine. „Un copil cu copii?”
Nu realizez cand a trecut timpul. Nu gasesc nimic sa-mi placa poate fiindca emotiile ma determina sa fiu exigenta. Intuiesc ca va fi un copil rasfatat si cu pretentii.
Set cadouri baietei ca din povesti doar in magazinul Minisboutique.ro am gasit.
4 pagini ale catalogului virtual erau pline de seturi cadou pentru bebelusi si imi venea sa iau doua, unul roz pentru sora mea pe care o vedeam copil si unul albastru, pentru el.
Am ales Set cadou baietel SC13, pufosenia alb-albastra pentru nepotul meu cu ochii negri. Avea in pachetul elegant o rama foto si un catelus simpatic de plus, care i-a devenit prieten pe viata. Si acum doarme cu el in brate, iar acest lucru ma umple de multumire. Pe prosopul din bumbac 100% este imprimat numele sau: Matei si cum are simtul proprietatii dezvoltat, nu lasa pe nimeni sa-i foloseasca lucrurile. Acum, cu paturica din polar bleu, care abia i-ar acoperi jumatate din picioare inveleste jucariile din plus dragi: ursuletii de la mine si pinguinii.
Si setul tricotat compus din ghetute si caciulita cu torsade nu l-a dat nimanui fiindca stie ca setul este de la mine.
-Pastrez tot ce-mi cumperi tu, mi-a spus fericit intr-o zi! Uite, omuletul acesta de lego a fost din setul acela pe care mi l-ai luat cand am venit cu febra dupa tine in oras, numai sa-mi cumperi ceva.
Bebelusul de altadata imi pune intrebari incomode legate de cum se fac copiii, cu precizarea: ”Stii ceva? Ori imi raspunzi corect si cinstit, ori refuzi si zici si tu: „Alta intrebare!”, dar sa nu te aud ca-mi servesti explicatia aceea copilareasca referitoare la barza!!!”