Sfaturi pentru demararea unei afaceri

Fie ca dispuneti de un capital substantial, fie ca accesati fonduri europene sau va imprumutati sa aveti afacerea dumneavoastra, ce credeti ca trebuie sa faceti imediat dupa ce ati stabilit tipul activitatii?
Sa zicem ca va deschideti un salon de infrumusetare. Aveti de rezolvat o multime de probleme, cum ar fi:
-inchirierea si amenajarea localului. Stiti foarte bine ca trebuie sa fie situat central si spatios sa fie suficient loc si pentru cliente si pentru personal si aparatura.
-achizitionarea aparatelor. Se recomanda ca acestea sa fie performante si sigure, sa nu provoace accidente.
-consumabile de buna calitate.
-resursa umana. Aveti nevoie de o receptionera draguta si aranjata (ca primeste doamnele la un salon de infrumusetare, doar), de profesioniste bine pregatite si rabdatoare, de personal de intretinere harnic. Daca va ganditi si la publicitatea online, aveti nevoie si de oameni care sa se ocupe de publicitate, site.
-punerea la punct a metodelor de fidelizare a clientilor, receptia ireprosabila a acestora (ceai, cafea, fursecuri, reviste).
Evident ca toate acestra trebuie sa va preocupe, dar inainte de a inchiria localul si de a incepe sa faceti plati numite investitii, cautati servicii contabilitate ca totul sa fie 100% legal si sa nu pierdeti niciun banut.
Un contabil bun se gaseste greu fiindca lucreaza exclusiv cu cifre, chiar daca exista programe de contabilitate pe computer, iar priceperea profesionala trebuie dublata de maxima atentie. Daca ati fost atenti la situarea si aspectul localului, performanta aparaturii, calitatile resursei umane si a consumabilelor, la alegerea contabilului atentia trebuie sporita fiindca sunt in joc banii si munca dumneavoastra si raspundeti si de veniturile angajatilor si de bunastarea familiilor acestora.
Sfaturile mele sunt:
-apelati la firma numarul 1 din Romania care ofera servicii premium de contabilitate, Realcont.ro! Vechimea de 14 ani si performantele profesionale ii recomanda.
-cautati firme de contabilitate care sunt asigurate in caz de eroare profesionala. A gresi este omeneste, dar in cazul in care sunt asigurati, va recuperati banii. Realcont.ro este firma care are o astfel de asigurare, desi contabilii de aici nu gresesc. Prevederea lor ii recomanda de doua ori mai mult.
-fiindca ati investit mult sau mai aveti de investit in aparatura, local, angajati, publicitate angajati contabili buni si ieftini, care ofera si gratuitati. Din nou trebuie sa va vand un pont si sa va spun ca la semnarea unui contract pe durata a 12 luni cu Realcont.ro vi se ofera 3 luni de servicii gratuite.
-analizati si evaluarile clientilor inainte de a angaja un contabil si mai ales nu angajati un om despre care nu se stie nimic!
O firma serioasa care isi desfasoara activitatea de 14 ani pe teritoriul Romaniei va depune toate eforturile sa nu-si piarda clientii actuali, ci dimpotrica sa sporeasca numarul lor. Specialistii de la Realcont.ro sunt cei mai indicati fiindca se pricep, sunt onesti si responsabili, laudati de toata lumea care a beneficiat de serviciile lor, iar activitatea lor se desfasoara 100% legal.
In concluzie, nu incepeti o afacere pana nu gasiti cel mai bun contabil care sa tina evidente corecte pentru dumneavoastra!