Cateva sfaturi pentru alegerea saltelei perfecte

Daca dimineta in loc sa te trezesti odihnit si plin de energie, ba mai mult decat atat te trezesti cu dureri de spate atunci fie nu ai dormit suficient, fie salteaua pe care o ai trebuie schimbata.

Cum ne dam seama ca o saltea trebuie inlocuita?

Durata de viata unei saltele este de pana la 20 de ani, in functie de calitatea acesteia si de cat de bine aceasta este ingrijita. Dar specialistii recomanda ca salteaua sa fie schimbata o data la 7 ani. Deoarece aceasta isi pierde functiile si bineinteles tehnologia evolueaza.

Daca te trezesti cu dureri de spate sau cu gatul intepenie in aproape fiecare dimineata si daca observi urme unde aceasta si-a pierdut din elasticitate atunci cel mai bine este sa te apuci sa cauti o alta saltea.

Primul sfat pe care il am pentru tine este sa te asiguri ca salteaua pe care intentionezi sa o achizitionezi ii ofera coloanei vertebrale tot suportul. Daca salteaua este prea tare te vei trezi cu dureri foarte mari de spate. Din cauza duritatii acesteia si mai ales daca dormi pe spate coloanal va fi super-cambrata. De asemenea sa nu fie nici prea moale, deoacere coloana se poate curba si prinde de asemenea o pozitie nefireasca.

Al doilea lucr la care trebuie sa fii atent este igiena saltele. Atunci cand achizitionam o saltea, o achizitionam pentru o perioada mai mare de timp. Asa ca atunci cand cumperi una ai grija ca aceasta sa fie tratata impotriva microorganismelor si a bacteriilor. De asemenea alege un model anti-alergenic. Nu uita sa optezi si pentru o husa pentru saltea, aceasta este mult mai usor de curatat si de asemenea protejezi si salteaua in acelasi timp.

Sper ca aceste sfaturi iti vor fi utile si iti urez succes la cautat salteua perfecta.