Este aerul conditionat benefic sanatatii omului?

Daca la inceputul lunii martie afara este deja soare si termometrele arata deja 25-27 de grade Celsius este uimitor. Se simte, de asemenea, ca o promisiune pentru zile mult mai calde ce urmeaza să vină, pe măsură ce anul trece. Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză; conform datelor Centrului Național pentru Date Climatice, anul 2018 a fost cel mai fierbinte an, imediat dupa 2017, care se apropie de cel de-al doilea loc. De fapt, din cei mai calzi 15 ani de vârf, 14 au fost în secolul XXI. Toată această căldură are consecințe grave asupra vieții și sănătății umane, ceea ce face ca utilizarea inteligentă a aerului condiționat să fie foarte importantă. Și face ca un bun sistem de aer condiționat Hitachi split eficient o investiție utilă.

Beneficii ale aerului conditionat:

Este literalmente un salvator de viață – Un studiu al Agenției pentru Protecția Mediului privind decesele legate de căldură a constatat că mai mult de 9000 de persoane au murit din cauza căldurii între 1979 și 2016, cifră care nici măcar nu captează amploarea problemei. Multe decese au căldură ca factor care contribuie, dar nu cauza principală. Menținerea aerului rece cu un aparat de aer condiționat eficient este cel mai bun mijloc de prevenire a deceselor și îmbolnăvirilor legate de căldură, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

O mai bună calitate a aerului

Climatizoarele circulă și filtrează aerul, îndepărtând poluanții și mucegaiul din aer. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care suferă de alergii și astm, deoarece acestea minimizează iritanții care declanșează un atac. Acest lucru este adevărat, totuși, dacă sistemul dvs. este păstrat curat și filtrele sunt schimbate în mod regulat. În caz contrar, aerul conditionat poate contribui efectiv la poluarea aerului interior.

Mai puține insecte și paraziți

Filtrele păstrează și insectele și sunt mult mai eficiente decât un ecran sau pelicula într-o fereastră deschisă. Insectele sunt enervante, dar pot fi și periculoase pentru persoanele cu alergii. Un sistem de aer condiționat bun poate ajuta la păstrarea animalelor de casă în interior și împotriva căpușelor.