Cunoașteți anvelopele dvs.: All-Season vs Summer

Gândiți-vă la faptul că o anvelopă are etichetă pentru tot sezonul, înseamnă că este bună în toate anotimpurile? Greșit! Iata explicatia pentru diferențele dintre anvelopele „de vară” pe tot parcursul sezonului și cele obișnuite și oferă un mic sfat despre care ar trebui să cumpărați.

Anvelopa Goodyear este așezată în apă vopsită în verde, pe care inginerii de anvelope o folosesc pentru a face ușor modelul benzii de rulare. Acest model determină performanța anvelopei.

Oricine a inventat termenul „anvelopă pe tot parcursul sezonului” la sfârșitul anilor 1970, probabil nu a încercat să inducă în eroare cumpărătorii de pneuri. În schimb, ei încearcă să se alăture cu Tiempo, un ansamblu de succes al lui Goodyear, o anvelopa care a fost minunata pentru toate anotimpurile, pentru tot anul. Cu toate acestea, confuzia aproape universală a izvorât din denumirea de anotimp. Majoritatea oamenilor au convingerea greșită că anvelopele pe tot parcursul sezonului sunt mai bune în dușurile de primăvară și ploile toamnei decât cele obișnuite. (Anvelopele obișnuite au devenit cunoscute sub numele de anotimpuri de vară sau, mai precis, trei anotimpuri.)

Iată adevărul: „Tot sezonul” nu înseamnă că anvelopele au performanțe excelente în toate anotimpurile. Aceasta înseamnă că anvelopa este un compromis – designerul a aderat aderența pe teren umed pentru a obține o mobilitate în zăpadă, pentru a oferi șoferilor anvelope care să ofere o performanță adecvată pe tot parcursul anului și să le salveze problemele de a schimba anvelopele înainte și după iarnă.

Dar „o mobilitate în zăpadă” nu este același lucru ca „aderența bună în zăpadă”. Tracțiunea zăpezii a anvelopelor pe tot parcursul sezonului variază de la mare la aproape nici unul. Și o anvelopă pe tot parcursul sezonului are o aderență mai redusă la umezeală decât o anvelopă de vară Goodyear F1 de același tip de același producător. Astfel, iarnă este singurul sezon în care o anvelopă pe tot parcursul sezonului oferă mai multă tracțiune decât o anvelopă de vară.