Biciclete de inchiriat in Bucuresti… sau poate pentru un tur prin Brasov

Constantenii se bucura incepand cu acest an de un proiect public care promoveaza utilizarea bicicletelor in mediul urban. Se pot inchiria astfel biciclete in oras, gratuit, pe baza unui card obtinut de la agentiile de fiscalitate ale Primariei Constanta, inchiriere ce se face pe termen scurt (cate o ora) cu ridicare si predare din statii care functioneaza automat. Proiectul este prevazut a functiona doar pe timpul sezonului cald. In oras, exista servicii de inchirieri biciclete si in Parcul Tabacariei, un proiect separat, din fonduri private.

Se poate spune ca locuitorii principalului oras de pe litoralul romanesc iubesc sa mearga cu bicicleta, insa… infrastuctura lasa de dorit. Exista foarte putine piste de biciclete, dar mai multe proiecte pentru viitor. In oras exista multi pasionati de ciclism, inclusiv grupuri care se organizeaza online si fac tururi ocazionale prin oras. Este placut sa vezi zeci de biciclisti impreuna, care se bucura de miscare in timpul liber. Insa si mai bine este cand bicicleta este folosita pentru a combina utilul cu placutul, adica pentru a fi si mijloc de transport prin oras, nu doar agrement. Astfel, se reduce si mai mult poluarea, mai ales ca orasul s-a aglomerat teribil in trafic in ultima perioada, in ciuda faptului ca este extra sezon din punct de vedere turistic.

Constantenii care pleaca in city-break ori cu treaba in Bucuresti (se stie ca din Constanta pana in Capitala drumul este foarte scurt, cam 2 ore cu masina sau cu trenul) au ocazia de a beneficia si acolo de avantajele mersului cu bicicleta. Exista sisteme cu biciclete de inchiriat in Bucuresti la preturi convenabile. Partea si mai buna este ca se pot inchiria biciclete inclusiv pe termen mai lung, cu rezervare in prealabil de preferat, pentru a avea garantata disponibilitatea. Bicicleta poate fi inchiriata chiar si pentru mai multe zile, putand fi folosita pentru deplasarea prin oras, in scop turistic sau de munca (poate afaceri). Astazi, bicicleta poate fi parcata in siguranta in tot mai multe hoteluri, unele avand chiar spatii speciale in acest sens.

In Bucuresti este interesant ca se pot inchiria nu doar biciclete de oras clasice, ci si biciclete electrice. Capitala este evident mult mai mare decat Constanta (cam de 6 ori, daca ne gandim la cele 6 sectoare), deci este nevoie de mobilitatea mai ridicata. Cu o bicicleta electrica ajungi rapid dintr-un loc in altul, chiar si pe distante mai lungi, fara efort. Poti combina miscarea cu momentele in care te bucuri doar de partea electrica. Bicicleta electrica te ajuta inclusiv cand mergi la unele intalniri de afaceri sau de tip office – acum este la moda sa fii mai putin conventional. Iar ceea ce la noi in tara pare excentric, in tarile dezvoltate din Europa este ceva la ordinea zilei, absolut normal.

Iata ceva si mai interesant: daca ai vacanta, poti sa te bucuri de bicicleta si in Brasov. Poti selecta online un tur Brasov bicicleta electrica, chiar din Piata Sfatului ca punct de start. „Plecam spre Poiana Brasov pe un drum forestier extraordinar de pitoresc, drumul dureaza undeva la 2 ore cu opririle aferente pentru hidratare si pozele de rigoare. Continuam din Poiana pana la Cabana Postavaru unde va invitam sa gustati vestitul salam de biscuiti sau orice altceva ati alege din meniul disponibil, noi am incercat tot si nu am lasat nimic in farfurie. Pana la cabana Postavaru pedalam aproximativ 4 ore intr-un ritm relaxat din Brasov, drumul de intoarcere pana in Brasov va fi la vale si ne vom distra foarte tare pe E-bike urile noastre care stiu sa coboare la fel de bine pe cat stiu sa urce”, se precizeaza pe bikerent.ro, unde pot fi accesate detalii complete despre serviciile de inchirieri biciclete in Bucuresti si iata si in alte zone turistice din tara.