Factori de luat în considerare înainte de a cumpăra un aparat de aer condiționat

Deși in perioada de sfarsit de vara nu este încă timpul pentru a opri aparatele de aer condiționat, este probabil cel mai bun moment pentru a cumpăra un nou aparat dacă ai nevoie de unul.

Iată cativa factori pe care trebuie să îi luați în considerare înainte de a cumpăra următorul dvs. aparat de aer condiționat.

Prețul aparatelor de aer condiționat LG Artcool tip split începe de obicei să scadă puțin începând cu luna august. Așadar, acesta este un moment bun pentru a cumpăra unul – îl puteți folosi în continuare timp de o lună sau două, în funcție de zona în care locuiți.

Dar, cu marea varietate de AC-uri disponibile pe piață, cu specificații diferite, poate fi un coșmar pentru a selecta AC-ul potrivit pentru casa ta. Alegerea unui unei unitati de aer conditionat la prețul corect, care poate oferi o răcire perfectă în funcție de dimensiunea camerei dvs. și vremea din orașul dvs. poate fi dificilă. Nu doriți să cumparati un aparat atât de mic încât trebuie să funcționeze tot timpul pentru a vă menține camera răcoroasă sau este prea mare pentru a elimina corect umiditatea din camera dvs.

Unii dintre factorii de care trebuie să țineți cont în timp ce cumpărați un aparat de aer conditionat sunt:

Capacitatea AC trebuie să fie luată în considerare la cumpărare. Pentru orice cameră mai mică de 140 mp, în general o cantitate de 12000btu va fi suficient de bună. O cameră de 140 mp la 180mp necesită o necesitate de 24000, în timp ce orice cameră mai mare decât cea necesită o unitate mai puternica.

Odată cu creșterea costului energiei electrice, este esențial să cumpărați o unitate care vă poate oferi cea mai bună răcire în timp ce consumați cea mai putina energie.

În timp ce unitățile de ferestre pot fi mai ieftine, acestea nu sunt la fel de silentioase sau estetice ca aer condiționat de perete. În timp ce unitatile de aer conditionat split oferă o distribuție mai bună a aerului, unitățile de ferestre sunt mai ușor de instalat. Este adevarat ca acestea sunt mai putin populare in Europa.

In cazul unitatilor cu sistem inverter, este posibila utilizarea instalatiei de aer conditionat pentru incalzirea camerei. In aceasta situatie, este importanta temperatura exterioara minima de functionare de la care poate functiona aparatul.