Avantajele si dezavantajele anvelopelor de iarnă

La fel cum anvelopele de iarnă sunt mai bune la temperaturi reci decât anvelopele de vară, anvelopele de vară sunt mai bune în condiții mai calde și mai moderate. Odată ce temperaturile cresc peste +7 grade C, va trebui să înlocuiți anvelopele de iarnă cu cele de vară.

Având un set complet de anvelope de iarnă și un set complet de anvelope de vară Continental Ecocontact, inclusiv piese de schimb, poate fi costisitor – nu numai pentru a cumpăra, ci pentru a depozita. În unele țări, nu aveți nicio opțiune, în timp ce în altele poate fi potrivită o anvelopă pentru tot sezonul.

Anvelopele de iarnă reprezintă o investiție excelentă, dacă trăiești undeva cu vreme extremă. Pentru temperaturi mai blânde sau în țările în care anvelopele de iarnă nu sunt obligatorii, poate preferați să luați în considerare anvelopele de vară sau cele all-season.

Ce înseamnă simbolurile pe anvelopele de iarnă?

Anvelopele de iarnă prezintă două simboluri: M + S și un fulg de zăpadă pe un munte:

M + S reprezintă noroi și zăpadă și indică faptul că modelul de rulare al rotii și compusul de rulare au fost concepute pentru a oferi o manevrare superioară și frânare în noroi și zăpadă, în comparație cu o anvelopă de vară. Simbolul M + S apare pe anvelopele de toate anotimpurile, precum și pe anvelopele de iarnă.

Fulgul de zăpadă de trei vârfuri (sau 3PMSF) înseamnă că anvelopele au depășit o performanță minimă necesară la zăpadă, în conformitate cu Regulamentul UE 661/2009. Acest simbol apare doar pe anvelopele de iarnă.

Care este o rată de viteză maximă?

Anvelopele au variații de viteză diferite, care trebuie adaptate la capacitățile de viteză ale mașinii. Acest lucru este indicat printr-o notare pe peretele lateral al acesteia. Un V, de exemplu, înseamnă că anvelopa are o viteză maximă de 240 km / h, presupunând că este umflată corect și că mașina nu este supraîncărcată.

Când vine vorba de anvelope de iarnă, puteți încadra una cu o viteză mai mică, atât timp cât afișați o etichetă, cu limita maximă de viteză în mod clar în câmpul vizual al șoferului și nu depășiți această viteză.