Cum sa ai grija de pantofii tai

Pentru ca pantofii tai sa aiba o viata cat mai lunga si sa arate ca noi, asa cum sunt ghete din piele L.Partelli de barbati, trebuie sa luam o serie de masuri necesare.

In primul rand este necesar sa ne organizam dulapul de pantofi sau locul in care ne asezam pantofii, indiferent de cat de sofisticat sau simplu ar fi acest loc. Important este ca pantofii sa nu stea unul peste altul pentru ca astfel acestia se pot murdari; de asemenea, niciun alt obiect nu trebuie asezat peste pantofi deoarece acesta ar putea sa strice forma pantofului si sa il zdobeasca. Pentru pantofii mai pretentiosi, se recomanda un spatiu special sau chiar pastrarea lor in cutie.

Alt lucru pe care trebuie sa il facem in mod regulat este sa curatam permanent pantofii fie cu ceea ce avem accesibil, fie cu solutii si instrumente achizitionate de la magazinele de pantofi.

Atunci cand pe strada sunt balti sau alte surse de murdarie, trebuie sa evitam pasirea in locuri murdare deoarece aceasta actiune poate reduce viata pantofilor.

Este important sa evitati purtarea pantofilor atunci cand nu este necesar, de exemplu atunci cand sunteti in propria curte sau in casa, deoarece acest aspect poate creste durata de viata a pantofilor.

Evitati, pe cat se poate, imprumutarea pantofilor catre alta persoana deoarece acest lucru nu doar ca uzeaza suplimentar pantofii dar poate determina schimbarea formei acestora deoarece fiecare persoana are o forma proprie a piciorului si incaltamintea la purtare capata forma acesteia.

Este important sa nu se mearga pe tocurile incaltamintei, mai ales atunci cand aveti sireturi si va este mai incomod sa le legati si dezlegati de fiecare data. Fie optati pentru varianta cu fermoar, fie cu scai.

Pentru situatia in care stim ca vrem sa utilizam pantofii pe zapada si ploaie, este recomandat sa folosim o solutie pentru impermeabilizare. De asemenea, este recomandat sa nu tarm picioarele si sa folosim pantoi mai vechi pentru treburi care implica murdarie.