Cum alegi cele mai bune anvelope

Orientarea noastra permanenta catre siguranta a determinat o analiza prounda a calitatii anvelopelor, asa cum sunt anvelopele de vara Bridgestone interesul fiecaruia fiind sa aiba o calatorie sigura si placuta.

Exista, insa, cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand achizitionam anvelope asa incat sa luam decizia cea mai buna, dat fiind faptul ca acestea vor fi folosite pe o perioada destul de lunga.

Trebuie sa tinem cont de dimensiunea corecta a anvelopei, informatie care este disponibila pe peretele lateral al anvelopei. O alta informati importanta este viteza pentru care este proiectata respectiva anvelopa deoarece aceasta trebuie sa corespunda cu stilul de condus al fiecaruia.

Pentru performanta de a rula pe toate tipurile de sol, este recomandat sa utilizati un model de rulare unidirectional care este rezistent si are aderenta foarte buna pe drum. Desi pretul poate fi crescut fata de restul anvelopelor, durata de viata a acestor anvelope este una mai mare.

Foarte importanta, atunci cand achizitionati anvelope, este data de fabricatie a anvelopei deoarece, chiar daca o anvelopa nu a fost folosita, expunerea la caldura si la razele soarelou poate deterior anvelopa si de aceea trebuie sa va asigurati ca anvelopa este relativ recent fabricata. Pentru a verifica aceasta informatie, trebuie a verificati inscrierile de pe anvelopa, care cuprind 4 cifre, de exemplu 3519 reprezinta a 35-a saptamana din anul 2019. De asemenea, se recomanda sa inlocuiti anvelopele de pe masina dumneavoastra la 6 ani, chiar daca acestea nu prea au fost utilizate sau masina nu a fost folosita.

Este recomandat sa va uitati si la garantia anvelopei, producatorii oferind garantie de minim 80 000 de km.

Chiar daca pare dificil de ales o anvelopa, daca se cunosc elementele de analiza, atunci poate fi foarte simplu si cu rezultate foarte bune.