Alimentatia corecta pentru unghii sanatoase

Pentru a avea unghii sanatoase, trebuie sa le ingrijim pe acestea atat din exterior, prin aplicarea de creme hidratante pentru manichiura, asa cum este SNB Lotiune revitalizanta cu tei pentru manichiura, cat si in interior, printr-o alimentatie sanatoasa care contribuie si la cresterea unor unghii sanatoase.

Este necesar sa avem in alimentatia noastra o alimentatie bazata si pe proteine deoarece acestea sunt constituite din keratina care este tot o proteina; conumul de proteina ajuta unghiile sa capete rezistenta si tarie si le protejeaza impotriva deteriorarii. Prin urmare consumul de proteina favorizeaza productia de keratina si, impicit, cresterea gradului de rezistenta a unghiei. Proteinele sunt prezente in carne, peste, orua si lactate, dar exista si proteinele vegetale precum soia, leguminoasele precum asolea, lintea si fructele oleaginoase precum nuci si seminte.

Acizii grasi Omega-3 sunt importanti pentru unghiile hidratate si stralucitoare; acesti acizi sunt prezenti in pestele gras, asa cum sunt somonul, macroul, pastravul si sardinele si nucile, semintele de in, soia etc.

Prezenta vitaminei C in alimentatia noastra ajuta la producerea de colagen, ceea ce determina forma si rezistenta unghiei, dar prezenta acestei vitamine ajuta si la sanatatea parului si a unghiilor. Daca aveti ughii fragile, este posibil ca acest aspect sa afecteze ritmul cresterii unghiilor dar si grosimea acestora, ele devenind mai fragile. O cantitate foarte mare de vitamina C se afla in ardei care pare sa aiba de doua ori mai multa vitamina C fata de portocala, citrice si legume verzi si rosii.

Zincul ajuta la cresterea sanatoasa a unghiilor iar acesta se gaseste in soia, naut, fasole, dar si in carnea de vita, peste si oua.