Cum sa ai o sursa de apa?

Atunci cand ploua, apa intra in pamant pana la punctul in care zona este imbibata cu apa i nu se mai deplaseaza mai departe. Atunci cand realizezi un foraj pentru put adancimea panzei freatice depinde si de compozitia solului si de cantitatea de precipitatii. Daca panza freatica adanca, mai adanca de 100 de metri, atunci este posibil sa puteti bea apa resprectiva fara a o mai filtra.

De multe ori puteti obtine informatii foarte bune de la organismele care gestioneaza apele terane si subterane, si care va pot spunde cat de adanca este panza freatica pentru a sti cat de mult este necesar sa sapati.

Daca nu dorti sa sunati, atunci este postibil sa gasiti informatiile disponibile online, doar ca este necesar sa verificati credibilitatea sursei, deoarece informatiile pot fi incorecte. Institutiile care se ocupa cu acest aspect actualizeaza informatia chiar si de mai multe ori pe zi.

Cea mai sigura modalitatea de a afla cat de adanca este panza freatica ar fi sa forezi; doar ca trebuie sa fii pregatit deoarece, de multe ori, sursa de apa de sub pamant poate fi la cateva sute de metri distanta, prin urmare ne trebuie aparate performante pentru forat, care sa sape in piatra si care sa ajunga la sute de metri adancime.

De asemenea, analiza adancimii puturilor din zona poate fi o modalitate de a afla cat de adanc trebuie sapat pentru un put deoarece, de multe ori, nivelul panzei freatice este oarecum uniform.

Daca ne decidem sa foram un put in curte, este necesar sa ne folosim de experienta unei companii care are utilaje perormante pentru forare si are acces la informatii privind panza freatica si calitatea solului din zona, asa incat sa poata sa va ofere o estimare corecta de pret, iar dumneavoastra sa va puteti rezolva nevoia de a avea o sursa de apa.