Distribuie prietenilor tai!

Productia celor mai multe ceasuri nu este deloc un proces care implica mari costuri, mai ales in cazul ceasurilor de mana fabricate in Asia. Chiar si atunci cand se utilizeaza materiale de buna calitate, costul real de productie este mic. Se adauga cost de transport, taxe si… costuri operationale si adaos comercial din partea magazinului ce comercializeaza produsele catre consumatorul final.

In foarte multe cazuri, mai ales in comertul offline, aceste din urma costuri sunt extrem de ridicate. In unele cazuri, adaosul comercial ajunge la cote impresionante (chiar si peste 500%). Si asta in principal din cauza tipului de comert, cu multe cheltuieli legate de chirie, resurse umane, marketing. Magazinele din mall-uri si cele situate in zone stradale cu mare trafic sunt cele care devin obligate sa practice astfel de politici comerciale.

De fapt, exista ceasuri de buna calitate, care costa putin. Adevarul este ca magazinele cu ceasuri ieftine si bune sunt greu de identificat, dar pot exista doar in mediul online, acolo unde mecanismul de business in sine este diferit, aplicandu-se un model cu cheltuieli minime de exploatare.

Un magazin ceasuri ieftine foarte apreciat in Romania este PretzMic.ro, tot mai cunoscut si promovat inclusiv pe retelele de socializare. Astfel de afaceri sunt promovate inclusiv de catre clienti, care le recomanda mai departe. In plus, ceasurile ieftine inseamna si volum – clientii revin adesea pentru noi achizitii, atat pentru ei, cat si pentru familie si prieteni (cadouri oferite celor dragi, cu diverse ocazii).

Cat de ieftin poate sa fie un ceas ieftin si bun? Foarte ieftin, chiar neasteptat de ieftin, am putea spune! Unele ceasuri pot fi disponibile chiar de la 20 – 30 de lei, in momente de promotii. Discounturile in magazine online pot merge si pana la 90%. Si, chiar si fara discount, de multe ori preturile sunt foarte atractive, mai ales daca le comparam cu cele din comertul offline.

Este foarte posibil ca intr-un magazin „cu pretentii” sa gasim acelasi ceas comercializat online de un magazin de tip „economic”, la diferente de pret incredibil de mari. Concluzia este ca trebuie sa analizam cu atentie intreg contextul inainte de a face achizitii, pentru a ne asigura ca facem o alegere istata si primim un produs autentic, de calitate, la pret minim.