
Situata de-a lungul magnificului litoral al Marii Negre, Constanta este un oras care imbina frumos istoria cu farmecul modern. Cu radacini care dateaza de peste 2.000 de ani, aceasta destinatie vibranta gazduieste o multitudine de comori culturale, de la mozaicuri romane antice la maiestuoasa Marea Moschee. Pe masura ce va plimbati pe strazile sale pitoresti, veti intalni un amestec de stiluri arhitecturale, plaje pline de viata si un bogat patrimoniu maritim care va invita la explorare. Fie ca sunteti captivat de farmecul Cazinoului din Constanta sau de frumusetea senina a plajelor nisipoase din Mamaia, aici exista ceva pentru fiecare calator.
Noi suntem pasionati sa descoperim bijuteriile ascunse si atractiile obligatorii care fac din Constanta o destinatie atat de unica. De la exponatele fascinante de la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie la privelistile uluitoare de la Farul Genovez, fiecare loc spune o poveste care abia asteapta sa fie descoperita. Asa ca fa-ti bagajele si pregateste-te sa te scufunzi in experientele diverse pe care Constanta le are de oferit, unde fiecare colt dezvaluie o noua aventura care te asteapta.
Parcul Arheologic din Constanta, Romania, este un sit captivant situat de-a lungul coastei pitoresti a Marii Negre. Acesta ofera o imagine a orasului antic Tomis, fondat de greci in secolul al VI-lea i.Hr. Parcul prezinta cartiere din epoca romana si cladiri excavate care dateaza de aproape 2.000 de ani. Vizitatorii sunt liberi sa exploreze aceasta comoara istorica si sa se plimbe printre ruinele bine conservate.
Parcul Arheologic din Constanta expune vestigiile orasului Tomis, care a fost fondat aici in perioada romano-bizantina. Ruinele in aer liber sunt situate si pot fi vizitate in zona centrala a orasului, alaturi de obiective turistice importante, precum Cazinoul si Acvariul.
In interiorul parcului, vizitatorii pot vedea si zidul orasului roman, care dateaza din secolul al III-lea d.Hr. si prezinta turnuri, bastioane si doua porti de intrare in oras. Nu trebuie ratate ruinele Turnului Macelarilor, reconstruit in timpul domniei imparatului Iustinian I cel Mare.
Considerat a fi un muzeu de istorie in aer liber, Parcul Arheologic prezinta numeroase amfore care ii pazesc aleile. Acestea sunt vase ceramice mari folosite in trecut pentru pastrarea proviziilor si a cerealelor.