Distribuie prietenilor tai!

Indiferent de localitatea in care locuiesti – poate fi Constanta, Bucuresti, alte orase sau chiar sate – ai posibilitatea de a beneficia de un ajutor social unic, daca apare un deces in familie. Respectivul ajutor de inmormantare este in prezent in valoare de 3131 de lei (chiar in 2017 a fost marit pana la acest nivel) si se acorda, pe baza de cerere, daca persoana decedata a fost pensionar sau asigurat in sistemul de asigurari sociale (angajat sau alte situatii prevazute de legislatie).

Exista posibilitatea de a primi ajutor de deces chiar daca persoana care a murit nu se incadreaza in situatiile mentionate mai sus. Astfel, daca o alta persoana din familie este pensionar sau angajat, se primeste un ajutor cu o valoare mai mica – jumatate din suma standard. Pentru a primi ajutorul de inmormantare, se depune o cerere insotita de unele documente, printre care si certificatul de deces.

Firmele de pompe funebre vin in intampinarea clientilor si le ofera acestora consultanta gratuita, deci informatii complete inclusiv despre procedurile birocratice. Mai mult decat atat, firmele de servicii funerare pot prelua o multime de elemente necesare, asigurand in pachete speciale pana si diverse proceduri si intocmiri de documente. Vezi aici de exemplu un pachet de servicii funerare in Bucuresti si Ilfov care se poate obtine pe baza talonului de pensie.

Companiile de specialitate s-au gandit la toate aspectele. Astfel, chiar daca nu te-ai mai confruntat cu necesitatea de a organiza o inmormantare, poti avea alaturi parteneri care sa te ajute cu pachetul complet: de la produse pana la diverse servicii ce valideaza atat procedurile legale, cat si fel de fel de obiceiuri pe care probabil iti doresti sa le respecti.

De retinut: ajutorul de inmormantare in valoare de 3131 lei se acorda in urma depunerii mai multor acte: cerere, certificat de deces (in original si copie), act de identitate solicitantul (de asemenea in original si copie), acte de stare civila ale solicitantului, din care sa rezulte legatura cu decedatul, dat si dovada ca solicitantul a suportat cheltuielile determinate de deces. De asemenea, se va tine cont de faptul ca, in situatii speciale, se pot solicita si alte documente, in plus fata de cele mentionate anterior.

Detali aici: http://funerare-bucuresti.com.ro/