Vine sezonul estival, aveti website-ul optimizat?

Am intrat in plina vara, in mod oficial. Turismul pe litoralul romanesc se pregateste de un nou sezon estival. Cel mai probabil, ca de obicei, lunile iulie si august vor fi cele „de foc” – nu doar in ceea ce priveste temperaturile, ci mai ales in ceea ce priveste numarul de turisti si implicit incasarile operatorilor din turism. Mai mult ca niciodata in trecut, acum turistii cauta oferte online, se informeaza de pe internet inainte de calatorie si de obicei de acolo porneste impulsul de rezervare. Se poate face rezervare online, insa multi prefera inca sa comunice direct si intra in legatura cu hotelul / pensiunea / vila etc. prin email sau la telefon, pentru a discuta toate detaliile. Cert este insa ca aproape toti clientii sunt „culesi” online de catre operatorii de unitati de cazare.

Este astfel extrem de important ca orice administrator de website din turism sa aiba pagina bine optimizata pentru motoarele de cautare. Exista atat seo pe site (modul in care este programat acest instrument), cat si seo in afara site-ului, prin linkuri natural plasate in alte surse cu autoritate cat mai mare. Totul trebuie facut cu maxima precizie, deci este de preferat sa se colaboreze cu o firma specializata de optimizare site. Aceasta va face un audit si va oferi cele mai bune solutii.

De obicei, firmele de SEO au si programatori care pot interveni pe website-ul clientului pentru a repara eventuale greseli si pentru a creste gradul de „prietenie” cu Google. Si mai bine este daca se apeleaza la o firma de specialitate si se comanda un website nou, cu cele mai bune solutii, la pachet cu optimizarea seo ulterioara. Pentru orice servicii seo se poate discuta de exemplu cu cei de la emysoft.ro – detalii pot fi gasite online.

Nu doar unitatile de cazare au nevoie de seo! O strategie de promovare online organica este extrem de utila si altor afaceri, de exemplu restaurante, cluburi, cofetarii, dar si magazine de pe anumite nise, furnizori de diverse produse de inchiriat (de exemplu echipamente de scufunari sau pentru sporturi acvatice), firme de inchirieri masini, inchirieri biciclete etc. Foarte multe persoane se informeaza online, chiar daca merg intr-o locatie fizica si fac achizitia de fapt in mod traditional.

Cert este ca daca esti online asa cum trebuie, ai sanse mult mai mari sa cresti accelerat vanzarile. In cazul afacerilor sezoniere pe litoralul romanesc, cu doua, maximum trei luni pe an, performanta este extrem de importanta, pentru ca anumite decizii pot face diferenta intre un sezon de succes si unul ratat.