Piata de bricolaj – DIY – constructii & amenajari in Constanta

Dupa cum se poate vedea foarte usor, in Constanta se construieste tot mai mult in ultimii ani – apar noi blocuri chiar si cu mai mult de 10 etaje, dar si ansamblurile de case / vile capata avant in zonele periferice si in jurul orasului. In acelasi timp, foarte multi constanteni construiesc pe cont propriu (evident, alaturi de firme specializate) case si chiar mini-blocuri.

Toate aceste noi unitati locative care s-au livrat si care se vor livra in anii urmatori ajuta mult sectorul de materiale de constructii, dar si pe cel al amenajarilor interioare – pana la mobilier, obiecte sanitare, electronice si electrocasnice. In paralel, cresterea veniturilor antreneaza cresterea consumului, inclusiv pe piata de amenajari si bunuri de folosinta indelungata. Astfel, tot mai multe persoane investesc in lucrari de renovare / reamenajare a apartamentului / casei in care locuiesc.

zidDupa ani multi de criza, piata de bricolaj – DIY – constructii & amenajari din Constanta este din nou pe val. Exista in oras branduri de top din comertul offline, precum Dedeman, Praktiker, Leroy Merlin, Brico Depot si Arabesque. In acelasi timp, constantenii pot cumpara si din magazine mai mici, dar si online.

Spre exemplu, cei de la Depozit-Online au punct logistic constanta depozitinclusiv in Constanta, oferind vanzare en-gros si en-detail a materialelor de constructii, instalatii sanitare, electrice, feronerie, scule si unelte (peste 40.000 de produse disponibile pe website). Materiale de constructii se pot astfel comanda rapid si simplu, la cele mai bune preturi, cu livrare direct pe santier, in functie de caz.

Se poate spune astfel ca in Constanta exista acces rapid la orice oferte, game variate si preturi foarte bune. In calitate de client, trebuie doar sa analizezi, sa aloci timp pentru a face alegeri inspirate. Nu uitati ca preturile mici nu trebuie sa fie singurul criteriu – raportul calitate / pret este cel mai relevant.

Saci de adeziv sau de glet, obiecte sanitare, parchet sau gresie ori chiar centrale termice pe gaz – toate pot fi gasite in magazine de profil pentru cele amintite mai sus. Ideal este sa faceti comanda din timp, pentru a va asigura ca stocurile vor fi suficiente pentru produsele dorite. In plus, daca veti cumpara multe produse din acelasi magazin, puteti sa mai solicitati discount suplimentar sau/si transport gratuit ori alte beneficii. Mare atentie: evitati magazinele obscure (fie ele online sau offline) si adresati-va doar magazinelor care au multi ani de experienta si lucreaza in mod profesionist, legal, furnizandu-va bon fiscal / factura fiscala.

Ce va urma pe piata de profil? Probabil ani la fel de buni – dar asta va depinde si de evolutia creditarii, caci sunt unele probleme generate de legea darii in plata si de limitarile de bugete din programul Prima Casa. Sa speram insa ca va urma o crestere si mai mare a veniturilor populatiei in anii urmatori, ceea ce va antrena cu siguranta piata de consum pe sectorul de constructii, amenajari, bricolaj – DIY.