Finalul de iarna, perioada de reduceri in magazine offline & online

Incepand cu jumatatea lunii ianuarie si pana la final de februarie, in mod traditional cele mai multe magazine de imbracaminte lanseaza reduceri masive de preturi, chiar si de peste 50%. Se intampla acest lucru in special in mediul offline, unde magazinele au neaparat nevoie de spatiu pentru a putea expune noile colectii de primavara – vara. Totusi, si in magazinele online se constata reduceri masive, desi acolo nu spatiul este „de vina”, ci pur si simplu optiunea de a atrage clientii dornici de discounturi si de a scoate ulterior din prim-plan produsele din gama anterioara.

Interesant este ca reduceri la imbracaminte pentru barbati si femei sunt si pe segmente ce nu au neaparat legatura cu iarna. Astfel, in magazine pot fi gasite discounturi si la imbracaminte lejera, pijamale, accesorii, dar si imbracaminte de tip office sau de gala, ce poata fi utilizata practic in orice sezon. Un asemenea prilej nu trebuie ratat, caci reducerile maxime sunt disponibile in magazine cel mult in doua perioade din an.

Promotii pot fi identificate pe segmentul de imbracaminte pentru barbati chiar si la produse speciale precum pantaloni si camasi de ocazie sau chiar costume de mire, insa evident reducerile nu ajung la valori atat de mari in aceasta zona de retail. In fashion, colectii noi apar mereu si in ceea ce priveste aceasta nisa, tocmai de aceea discounturile sunt des intalnite in momentul in care stocurile vechi se apropie de lichidare, iar seriile noi de produse isi fac loc pe rafturi.

Cei care sunt interesati spre exemplu camasi barbati nunta, sacouri sau cravate pot profita de ocazie chiar daca momentul festiv pentru care doresc sa cumpere imbracaminte nu este programat chiar in perioada imediat urmatoare. Alese cu grija, se poate spune ca unele lucruri nu se demodeaza niciodata, mai ales in cazul barbatilor si mai ales pe aceasta nisa de articole.

In „vanatoarea” de preturi, nu trebuie alergat insa numai dupa chilipiruri online si offline. Este necesara atentie maxima la detalii, pentru a identifica mereu cel mai bun raport calitate / pret si nu doar preturi mici la produse ce fac compromisuri in materie de calitate.