Investitii de acasa, din fata computerului personal

Desktop, laptop sau chiar tableta sau smartphone – oricum i-am zice, computerul personal ne poate ajuta sa facem investitii de acasa sau de oriunde ne-am afla. Efortul va fi doar de gandire si analiza, nu si fizic, in sensul ca nu este necesara deplasarea fizica intr-un anumit loc.

Ce investitii putem face online, de acasa? Destul de multe variante, cea mai populara fiind, mai nou, cea in criptomonede pe platforme specializate. Astfel, tranzactioneaza cu CryptoCoin si poti cumpara si vinde bitcoin si ether in cele mai bune conditii. Nu ai nevoie decat de un card bancar si totul va fi foarte simplu. Inainte de a tranzactiona criptomonede, informeaza-te bine. Partea buna este ca si acest lucru se poate face online, chiar pe cont propriu.

Dincolo de criptomonede, online poti face si alte investitii, in special in actiuni, valute, aur etc. Exista atat varianta de tranzactionare clasica (cumperi si vinzi la pretul din piata, putand chiar face investitii pe termen lung), cat si tranzactionare in marja, pe piata Forex. In toate cazurile prezentate mai sus, riscurile sunt destul de mari, dar si castigurile potentiale sunt pe masura riscului asumat. Depinde de fiecare sa aleaga cat doreste sa riste si in ce instrument financiar.

Cum mai poti investi online de acasa? Cu un gadget conectat la internet poti, mai nou, sa iti faci un cont bancar prin prisma caruia sa iti creezi depozite si conturi de economii online. Depozitele bancare online au mai multe avantaje: dincolo de faptul ca se fac foarte simplu si rapid, fara a necesita deplasarea clientului la banca, vin la pachet cu conditii foarte avantajoase (fara comisioane, cu conditii preferentiale si cu dobanzi foarte generoase, raportat la dobanzile de pe piata in general). Depozitele bancare sunt garantate in anumite limite (100.000 de euro pentru bancile din Uniunea Europeana), deci sunt absolut sigure.

Astfel de investitii online, mai mult sau mai putin riscante, se pot face in paralel cu locul de munca sau cu activitatea economica desfasurata. Chiar daca alegi sa investesti in bitcoin sau in actiuni, poti urmari cotatiile din cand in cand (in special daca alegi speculatii pe termen relativ scurt), fara a-ti afecta activitatea ta de zi cu zi.

Este adevarat ca pentru unii astfel de activitati sunt atat de profitabile si atat de dense incat au inlocuit jobul clasic. De asemenea, in functie de profilul de persoana, unii oameni aleg sa munceasca mai putin si sa se bucure mai mult de placerile vietii, dupa ce au acumulat suficienti bani incat sa isi permita sa tranzactioneze doar pentru a nu pierde din capital si a genera veniturile necesare vietii de zi cu zi.