gara constanta noua

Gara Constanta la 56 de ani – cum arata in anul inaugurarii zona Garii Constanta

In data de 20 mai 1960 s-a inaugurat actuala gara din Constanta. Cea veche a avut o durata de viata de fix 100 de ani (1860 – 1960) si a fost undeva in zona centrala a orasului, aproape de actuala Poarta 2.

Cand a fost construita noua gara, practic s-a redesenat intreaga zona actuala. Parcul de la Gara era doar o zona verde, s-au plantat pomii din parc si de pe bulevard (fostul bulevard Republicii, actualul bulevard Ferdinand).

poza gara constanta 1960 vecheCei care se plimba prin parc si pe langa parc trebuie sa stie astfel ca multi dintre arbori (castani, plopi si nu numai) au aproximativ 60 de ani, daca socotim ca au fost plantati ca puieti. Fantana de la Gara a fost realizata abia in anii `70.

constanta gara poza veche bd republicii constanta zona gara ferdinand 1960 gara constanta poza veche
Ce parere aveti despre Gara Constanta in prezent, dar despre parcul de la Gara? Ce schimbari ar fi bune?

Nota ConstantaMea.com: fantana de la Gara nu functioneaza (si nici in anii trecuti, chiar si cand a fost functionala, nu a fost o functionare completa a mecanismelor); parcul Garii nu este luminat noaptea; Gara CFR este in mare parte neinchiriata si o zona nu tocmai sigura si placuta pentru turisti si localnici.

6 comments

    1. Corect, totul era mult mai aerisit. Nu erau insa copaci in zona (acum din fericire sunt). In alte zone din oras se observa mult mai puternic betonul care castiga teren in fata naturii… In multe orase din tara (inclusiv Bucuresti) si mai ales in strainatate, se pare ca se poate progres fara a sufoca natura atat de drastic… Constanta este din pacate la „asa nu”.

        1. Mie mi se pare si pe aceste harti ca este mai mult verde in Bucuresti 🙂 Cu siguranta ca si in Bucuresti este prea putin verde, insa exista parcuri mari – Herastrau, Tineretului, Cismigiu, Plumbuita, IOR, Izvor, Tei, exista Gradina Botanica, mai nou exista Parcul National Vacaresti… si multe alte parculete si mici zone verzi prin cartiere, de care dai cand megi la pas prin oras. In unele sectoare exista spatii destul de aerisite, verzi, intre blocuri, ceea ce in Constanta exista tot mai rar (unde mai erau, au tot aparut constructii…). Deci Bucurestiul nu este cel mai bun exemplu, insa in comparatie cu Constanta cred ca ar castiga detasat, chiar si tinand cont de diferentele de dimensiuni. Desigur, ar trebui sa privim la exemplele mai bune, pe care vom incerca sa le prezentam in viitor si pe acest site.

  1. Asta este ca votăm aiurea tot felul de dușmani ai Constantei.Dacă stai sa ii iei la bani mărunți pe toți candidații,niciunul nu este mai prejos.Toți vin pentru rotunjirea averilor si a intereselor personale.Păcat de Românica noastră.Unde ești tu Țepeș Doamne.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *