Credite rapide… in vacanta de vara

Esti la mare si ai distractia costa mai mult decat te asteptai? Sau poate vrei pur si simplu sa-ti prelungesti vacanta de vara la plaja, concediul pe care ti l-ai luat pentru a te relaxa? Ori poate ca nici macar nu ai ajuns la mare, dar iti doresti foarte tare acest lucru, chiar daca posibilitatile financiare pe termen scurt nu sunt prea consistente… In orice situatie, poti sa apelezi la credite rapide de nevoi personale.

Exista in Romania numeroase companii de tip IFN, care ofera astfel de imprumuturi rapide, pe termen scurt. Cel mai probabil nu doresti sa astepti saptamani intregi pentru a primi un credit si cel mai probabil – pentru astfel de cazuri precum cele prezentate mai sus – nu ai nevoie decat de cateva sute sau mii de lei. Astfel, colaborarea cu firmele de microcreditare poate fi mai avantajoasa decat cea cu bancile. In functie de situatie si de optiunile fiecarei persoane, alegerea poate fi facuta intr-un sens sau in celalalt.

Este adevarat ca si bancile ofera imprumuturi de valori mici, dar de obicei sunt focusate pe cele de valori medii si mari. Cardurile de credit si creditele de tip overdraft (pe cardul de salariu) sunt si ele optiuni de luat in calcul, doar ca dureaza ceva timp aprobarile si, in unele cazuri, emiterea cardului (pana la 1-2 saptamani sau mai mult, in cazuri nefericite…).

In vacanta de vara, este foarte probabil sa cheltuiesti mai multi bani decat castigi, daca te plimbi mai mult si ai cheltuieli ocazionale mai ridicate. Daca in peisaj apare si vreo nunta la care trebuie sa participi, cu siguranta bugetul tau pe termen scurt are mult de suferit. Daca alegi un imprumut de mica valoare si pe durata limitata, il poti returna in lunile viitoare, cand te vei concentra pe munca, pe castigarea de bani, dupa perioada de relaxare. Este necesar sa ai o viziune echilibrata si sa nu cheltuiesti totusi inutil, pentru ca orice bani imprumutati trebuie returnati alaturi de dobanzi si eventuale taxe.

Cand aplici pentru un imprumut, cauta sa nu primesti mai multi bani decat ai nevoie, pentru a nu avea tentatia de a cheltui prea mult! De asemenea, alege o perioada mai mare de timp pentru returnare, pentru ca rata sa fie cat mai redusa. Daca rata este mica si reprezinta o parte nesemnificativa din veniturile tale lunare, atunci acel credit nu te va „deranja”. Nu uita ca, dincolo de aceasta vacanta, viata merita traita permanent. Este bine sa faci si compromisuri – este in natura vietii sociale umane – dar ai grija ca acele compromisuri sa nu fie dificile, ci usor de suportat.