Modul în care utilizați vehiculul dvs. vă poate afecta anvelopele

Sa spunem că va aflati la volanul unui camion ușor. Nu se recomandă transportul încărcăturilor grele, deoarece vă va afecta anvelopele. Sarcina grea va exercita o forță mai mare asupra anvelopelor, cauzându-le uzura mult mai repede decât ar trebui. Deci, dacă intenționați să transportați încărcături grele sau să remorcați lucruri grele ca alte vehicule, alegeți-vă vehiculul în mod corespunzător. Terenul pe care conduceți va afecta anvelopele și mecanismul prin care acestea funcționează. Toate anvelopele pentru terensunt minunate pentru călătoriile de zi cu zi și utilizarea ușoară în afara terenului.

O mașină cu care circulati in mod regulat numai in oras, cu siguranță nu va supraviețui unui teren nisipos sau unui teren stâncos.

O singură anvelopă cuprinde aproximativ 20-25 de elemente diferite. Există o căptușeală interioară cu centuri de țesătură înfășurate în jurul acesteia, centuri de oțel, mai multe centuri de țesături și alte materiale care formează mai multe straturi între linia interioară și treptele de pe suprafața pneului. Calitatea călătoriei, rezistența anvelopei și capacitatea sa de a suprima zgomotul depind de această stratificare. Majoritatea oamenilor nu-și dau seama de acest lucru, dar anvelopele sunt construite din interior și, totul pornește de la linia interioară a anvelopei.

Știați că, în funcție de tipul de anvelope pe care îl utilizați, puteți economisi combustibilul? Anvelopele care au o rezistență mai mare la rulare necesită mai mult combustibil. Anvelopele cu rezistență redusă la rulare, pe de altă parte, nu necesită aceeași cantitate de combustibil pentru a deplasa vehiculul înainte. Companiile de anvelope fac tot posibilul pentru a dezvolta o gamă de anvelope cu rezistență redusă la rulare, pentru a ajuta proprietarii de vehicule să economisească combustibil.

Anvelopele de turism sunt perfecte dacă preferați o plimbare lină și liniștită, dar dacă doriți o performanță uimitoare, luați în considerare obținerea de anvelope UHP de vară. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că aceste anvelope se vor uza mult mai repede decât anvelopele turistice sau cele de sezon. De asemenea, dacă locuiți într-o regiune care se confruntă cu zăpadă în timpul iernii, cele mai bune anvelope pentru dvs. sunt anvelopele de iarna.

Noile anvelope cu profil redus sunt o lovitură majoră în rândul mai multor șoferi, datorită performanțelor pe care le oferă în ceea ce privește performanța de direcție și performanța în viraje. Chiar și estetica acestor pneuri este atrăgătoare. Cu toate acestea, utilizarea lor pe autoturisme cu design tradițional cu pereți laterali mai moi și mai înalți va duce la o plimbare mult mai aspră decât se aștepta.